Obvestila

V sklopu ukrepov za pomoč lokalnemu gospodarstvu v času epidemije covid-19, bodo pravne osebe v občini Ribnica, Sodražica in Loški Potok, ki po Odloku o začasni prepovedi ponujanja in prodaje blaga in storitev potrošnikom RS, niso poslovale, na podlagi vložene vloge deležne oprostitev plačila komunalne obveznosti Komunale Ribnica za storitve ravnanja z odpadki, v segmentu zbiranja komunalnih odpadkov.

Pravna oseba lahko zaprosi za oprostitev plačila storitev z vlogo, ki vsebuje izjavo o načinu poslovanja. Najkasneje do 31.5.2020, se vloge posredujejo Komunali Ribnica d.o.o. na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Vlogo se odda enkrat in velja za obdobje, ki je navedeno.

Preberi več

Zbiranje gradbenih odpadkov poteka v Zbirnem centru Komunale Ribnica.

Gradbeni odpadni material delimo na dve vrsti odpadkov, in sicer:

1.      Mešani inertni gradbeni odpadki: opeka (vse vrste), beton (brez železa), keramične ploščice, prane plošče, robniki, tlakovci, gradbena veziva (cement, apno,….) zemljina (mešanica zemlje, kamenja, peska, gline), in izdelki iz teh materialov

2.      Mavčne plošče (brez prisotnosti mreže, profilov,...)

 

Oddaja gradbenih odpadkov v manjših količinah do 200 litrov/leto, je za fizične osebe brezplačna. Za večje količine je potrebno plačati skladno s cenikom, ki je objavljen na spletni strani Komunale Ribnica.

Preberi več

OBVESTILO!

Jutri 8.5.2020 se vrata upravne stavbe Komunale Ribnica ponovno odprejo po sledečem delovnem času:

vsak delovnik od 8h – 10h in od 12h-14h

Še vedno lahko spremembe urejate preko elektronskega naslova: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po telefonu

01/ 8359 080 in gsm 031 758 717.

Preberi več

Obveščamo vas, da je zbirni center Mali Log  začel obratovati po letnem delovnem čas, in sicer:

  • ob sredah od 15. do 18. ure

  • ob sobotah od 8. do 12. ure

Prosimo vas, da se navedenega urnika držite in ne dovažate predhodno odpadkov in jih puščate pred vrati ali na dvorišču.

Obveščamo vas, da imate možnost naročila e-računa, ki je brezplačen, enostaven za ravnanje in prijazen do okolja. E-račun je račun, ki ga izdajatelj računa za dobavljeno blago ali izvedene storitve izda svojemu dolžniku oziroma prejemniku računa v elektronski obliki in enakovredno zamenjuje račun v papirni obliki. Izmenjava e-računa je proces posredovanja e-računa od izdajatelja do prejemnika e-računa.

Prednosti e-računov za prejemnike e-računov so hitra in praktična priprava plačilnega naloga, manj napak in prihranek časa, pregled nad prejetimi in plačanimi računi, e-arhiv (dolgoročno hranjenje podatkov na enem mestu), skrb za okolje – manjša poraba papirja in tiskalnikov.

Na prejemanje e-računa za komunalne storitve se lahko prijavite:

•    neposredno v vaši spletni banki z oddajo elektronske vloge,
•    z izpolnitvijo obrazca »Soglasje za prejem e-računov«

Obveščamo vas, da boste lahko na terenski akciji, ki bo v SOBOTO, 6.6.2020, oddali nevarne odpadke in odpadno električno in elektronsko opremo.

Preberi več

Obveščamo vas, da boste lahko na terenski akciji, ki bo v SOBOTO, 6.6.2020, oddali nevarne odpadke in odpadno električno in elektronsko opremo.

Preberi več

Vse uporabnike naprošamo, da zabojnike za preostanek odpadkov, zabojnike za mešano komunalno embalažo, zabojnike za biološke odpadke, postavite na prevzemno mesto pred predvidenim časom prevzema odpadkov in ne tik pred praznjenjem zabojnika.

V primeru, da obrnemo vrstni red pobiranja ali v primeru, da linijo razdelimo na dva kamiona, se čas praznjenja spremeni in posledično se dogaja, da zabojniki ostanejo neizpraznjeni, saj so bili na prevzemno mesto postavljeni prepozno.

Pozivamo vas, da zabojnike postavite na prevzemno mesto pred predvidenim dnevom odvoza odpadkov oziroma najkasneje do 6. ure na dan odvoza, tako da ne bo prihajalo do nesporazumov in nepotrebne slabe volje.

Hvala za razumevanje

Obveščamo vas, da je zbirni center Goriča vas začel obratovati po letnem delovnem čas, in sicer:

  • pon., sred., čet., pet.  od 7. do 15. ure
  • torek  od 11. do 19. ure
  • sobota od 8. do 13. ure

Prosimo vas, da se navedenega urnika držite in ne dovažate predhodno odpadkov in jih puščate pred vrati ali na dvorišču.

 
 
 
 
 

©2012 Komunala Ribnica | izdelava MaNiS