Slide Odpadki

Obvestila – odpadki

23

Maj 22

TERENSKA AKCIJA NEVARNIH ODPADKOV V OBČINI LOŠKI POTOK IN SODRAŽICA

KOMUNALA RIBNICA d.o.o. obvešča, da bo  v  SOBOTO, 28.5.2022, spomladanska terenska akcija nevarnih odpadkov iz gospodinjstev v občini Loški Potok in Sodražica.

29

Mar 22

OBVESTILO: NOV LETNI DELOVNI ČAS ZBIRNEGA CENTRA MALI LOG S 1.4.2022

Obveščamo vas, da bo zbirni center Mali Log s 1.4.2022 začel obratovati po spremenjenem letnem delovnem čas, in sicer:

 

Prosimo vas, da se navedenega urnika držite in ne dovažate predhodno odpadkov in jih puščate pred vrati ali na dvorišču zbirnega centra.

Hvala za razumevanje.

29

Mar 22

OBVESTILO: NOV LETNI DELOVNI ČAS ZBIRNEGA CENTRA GORIČA VAS S 1.4.2022

Obveščamo vas, da bo zbirni center Goriča vas s 1.4.2022 začel obratovati po spremenjenem letnem delovnem čas, in sicer:

 

Prosimo vas, da se navedenega urnika držite in ne dovažate predhodno odpadkov in jih puščate pred vrati ali na dvorišču komunalnega podjetja.

Hvala za razumevanje.

25

Okt 21

ODDAJA ODPADNIH AVTOMOBILSKIH PNEVMATIK

V zbirnem centru lahko oddajo odpadne avtomobilske gume samo gospodinjstva.

 

Pravne osebe morajo svoje obveznosti glede ravnanja z izrabljenimi pnevmatikami, ki so nastala pri opravljanju njihove dejavnosti skladno z Uredbo o ravnanju z izrabljenimi gumami povezati z družbo Slopak (info.: 01 5600 257 ali pošljite mail na slopak@slopak.si).

30

Okt 20

Pravilno ravnanje z odpadki s sumom na prisotnost COVID-19

Navodila za pravilno odlaganje uporabljenih zaščitnih in higienskih sredstev:

Material za enkratno uporabo (rokavice, maske, robčki papirnate brisače, halje, kape…) in odpadki oseb (ki kažejo znake bolezni, njeni negovalci, ali obolele osebe), se odložijo v plastično vrečko za smeti, katero je potrebno tesno oziroma neprodušno zapreti (zavezana ali zalepljena, iz vrečke naj bo iztisnjen zrak)! Dobro zaprto vrečo je potrebno dati v še eno vrečo in jo ravno tako neprodušno zapreti. Pred odlaganjem tako pripravljene vreče v zabojnik za postanek odpadkov mora minit 72 ur, da se morebitno prisoten virus uniči.  Nato se vreča odloži v zabojnik za preostanek odpadkov oz. mešane komunalne odpadke. Nikakor pa ti odpadki ne sodijo v druge zabojnike (zabojniki za  embalažo, biološke odpadke ter druge zabojnike).

 
Opisano navodilo za odlaganje velja izključno za gospodinjstva, trgovine ter podjetja. Zdravstvene institucije in DSO, se morajo glede odlaganja teh odpadkov, posluževati posebnih navodil, ki so predpisana za njihovo dejavnost.