Zbiranje gradbenih odpadkov poteka v Zbirnem centru Komunale Ribnica.

Gradbeni odpadni material delimo na dve vrsti odpadkov, in sicer:

1.      Mešani inertni gradbeni odpadki: opeka (vse vrste), beton (brez železa), keramične ploščice, prane plošče, robniki, tlakovci, gradbena veziva (cement, apno,….) zemljina (mešanica zemlje, kamenja, peska, gline), in izdelki iz teh materialov

2.      Mavčne plošče (brez prisotnosti mreže, profilov,…)

 

Oddaja gradbenih odpadkov v manjših količinah do 200 litrov/leto, je za fizične osebe brezplačna. Za večje količine je potrebno plačati skladno s cenikom, ki je objavljen na spletni strani Komunale Ribnica.

Med gradbene odpadke ne spada Azbestna kritina (stare salonitne plošče) – spada pod nevarne odpadke.  Oddajo azbestno-salonitnih plošč je potrebno plačati skladno z veljavnim cenikom.

 

V Zbirni center je dostava teh odpadkov možna do količine ene avtomobilske prikolice. Za oddajo večjih količin gradbenih odpadkov nas predhodno kontaktirajte na telefonski številki 01/835 90 80 in 01/836 11 38 oziroma na mail: info@komunala-ribnica.si, da se dogovorimo o načinu prevzemu odpada oziroma dostavi kontejnerja.

 

Vse občane, ki vozijo odpadke v Zbirni center naprošamo:

–          da se držijo uradnih ur zbirnega centra;

–          da je gradbeni odpad pravilno sortiran in brez primesi ostalih odpadkov;

–          da se odpadki odložijo na mesto, ki je namenjeno za določen odpadek;

–          da odpadke oddate skladno z navodili pooblaščenih delavcev in podate podatke, ki jih zahteva pooblaščeni delavec, saj bomo le tako imeli popolno in pravo evidenco glede oddaje odpadkov.

 

Za podrobnejše informacije nas lahko pokličete na tel 01/ 835 90 80 ali pa nam pišete na info@komunala-ribnica.si.

Skip to content